Merimiesteline Aktiivilla

Merimiesteline (eng. Yoke) on voimamiesurheilusta tuttu teline, johon ladataan yleensä hyvin paljon painoa ja kävellään määrätty matka mahdollisimman nopeasti. Tämä teline on mielestäni yksi monipuolisimmista treenivälineistä mitä salilta voisi löytää ja tämän takia merimiestelineen tulisi olla jokaisen toiminnallisen salin vakiokalustoa.

Voimamiesurheilussa merimiesteline on yksi lajeista joka testaa eniten sinnikkyyttä ja kehon rajoja. Huippu tasolla jättimäiset voimamiehet saattavat kantaa yli 500kg hartioidensa päällä. Vuoden 2017 Arnold Strongman Classicissä oli voimamiesurheilun raskain kanto, siellä urheilijoiden rajoja testattiin 709 kilolla.

Merimiestelineen kantamista ei kumminkaan tarvitse säikähtää! Telineellä treenaaminen kehittää lantion hallintaa ja yhden jalan stabiliteettia jo pienilläkin kuormilla. Tämän vuoksi merimiesteline on noussut monen urheilijan ja kuntoilijan suosioon ympäri maailman. Säädeltävyyden ja monipuolisuuden vuoksi kuka tahansa voi treenata telineellä. Perinteisen hartiakannon lisäksi merimiestelinettä voi kantaa suorillakäsillä pään yläpuolella vaatien vielä enemmän tukea keskivartalosta ja lavoista, tai sylissä jolloin treeni osuu enemmän yläselän lihaksiin ja hauiksiin.

Aina telinettä ei tarvitse edes kantaa vaan sen voi asettaa vaikka rimaksi jonka yli nostetaan kiviä, hiekkasäkkejä tai kuntopalloja. Meillä Aktiivilla voi tehokkaasti merimiestelineen kanssa nostella säkkejä riman yli! Tee tästä vaikka tabata tyylinen HIIT treeni 40kg hiekkasäkillä 20 sekunttia töitä ja 10 sekunttia lepoa –kierroksia 6-10. Jos 40kg hiekkasäkki on liian raskas nii kuntopalloillakin voi hyvin nostaa sykettä ja vahvemmille kavereille löytyy 100kg säkki. Siinä saa jo nostella!

Mikäli haluat tutustua voimamiesharjoitteluun tai saada uusia tuulia toiminnalliseen treeniin merimiestelineellä niin mielelläni annan telineen käytössä ilmaisia ohjauksia Kouvolassa. Laita vain viestiä sosiaalisessa mediassa tai ota yhteyttä etusivulta.

Nähdään treenien merkeissä!


Tässä lisää voimamiesharjoittelu aiheisia artikkeleja:
Farmarikävely – toiminnallisen harjoittelun aatelinen
Voimaharjoittelua Aktiivilla

Voit myös löytää voimamiesharjoittelu aiheisia treenejä täältä:
Päivän treeni


Miki Korhonen
Personal trainer / Voimamiesurheilija

Voimailu on aina ollut lähellä sydäntä kuten myös valmennus. Tämän hetkinen tavoitteeni on voittaa alle 85-kiloisten SM SVLL:n voimamies kisoissa, sekä kehittyä urheilijana ja valmentajana.

Olen voima- ja fysiikkavalmennukseen keskittynyt PT Kouvolassa. Haluan tarjota kuntoliikkujille ja urheilijoille tieteelliseen näyttöön pohjautuvaa valmennusta.

Mielelläni vastaan voimaharjoittelusta ja ruokavaliosta kiinnostuneiden ihmisten kysymyksiin sosiaalisessa mediassa. Minut löytää Facebookista ja Instagramista (linkit alla).

Facebook – https://www.facebook.com/MikiKorhonenPT/
Instagram – @mikistrongman90 – https://www.instagram.com/mikistrongman90/