Voimamiehet tubettamassa

Youtubeen videoiden tekeminen kasvaa vuosi vuodelta ja ihmiset kuluttavat enemmän aikaa katsoen siellä videoita kuin televisiosta. Tämä trendi on myös näkynyt valtamediassa siinä, että enemmän ohjelmia ollaan siirretty verkkoon kuten YLE Areenaan. Videoiden tekeminen myös urheilijoilla on ollut kasvussa, sillä se on hyvä väylä tuoda itselleen näkyvyyttä ja myös pientä lisätienestiä jos on tarpeeksi katsojia. Tämä tuo taas lisää faneja kyseisille urheilijoilla ja omasta mielestä myös rakentaa hypeä urheilulajien ympärille kun lajin katsojat pääsevät verkossa kommentoimaan ja keskustelemaan.

Moni huipputason voimamieskin on aloittanut tubettamisen tämän vuoden sisällä ja moni heistä hyvin menestyksekkäästi. Esimerkiksi nelinkertainen maailman vahvin mies Brian Shaw kanavallaan SHAWSTRENGTH parhaimmillaan kerää yli miljoona katsojaa joihinkin vlogeihinsa. Tämä on mielestäni todella makeeta nähdä kun puhutaan kumminkin lajista jota pidetään hyvin marginaalilajina. Brian Shaw:n kanavan tilaajamäärä on rikkonut melkein 800 000 tilaajan rajan.

Myös Hafthor Björnsson, tämän hetkinen maailman vahvin mies joka on nyt menossa Floridassa järjestettäviin World Strongest Man puolustamaan titteliään, hänkin on myös aloittanut varsinaisen tubettamisen vaikka kanava hänellä on ollut jo pitempään. Thor kerää treenivideoillaan keskiarvolta n. 150 000 katsojaa per video. Katsotaan miten tämä Islantilainen jättiläinen kasvattaa tulevaisuudessa kanavaansa, varsinkin jos hän voittaa vielä maailman vahvimman tittelin toistamiseen.

Yhtenä omista suosikeistani voimamies skenessä on Martins Licis. Hän on kiinnostava urheilija ja hänen videoissaan on paljon omanlaista huumoria. Yksi hänen videoillaan pyörivistä vitseistä on kuinka kaikki hänen ympärillä olevat ovat oikeasti hänen kilpailijansa Mateusz Kieliszkowskin faneja. Tällä hetkellä Martinsin videot keskittyvät hänen valmistautumiseensa maailman vahvin kisoihin.

Maininta myös suomestakin Paavo Paasolle joka aloitti myös tekemään voimamies vlogeja Youtubeen. On tosi hienoa saada suomessa lajille enemmän näkyvyyttä juuri Youtube videoiden muodossa, koska niistä lajista kiinnostuneet saavat enemmän irti itse lajin harrastamisesta kuin pelkkiä kisoja katsomalla. Olisi mahtavaa nähdä muiltakin suomen voimamiehiltä enemmän matskua!

Halusin tässä blogiartikkelissa tuoda esille eri voimamiehien kanavia ja tuoda huomioon kuinka paljon voimamies lajien kulutusta maailmalla on. Varsinkin amerikassa laji on kokenut todella isoa nousukautta voimanoston ja painonnoston kanssa, kun ihmisillä on crossfitin kautta herännyt kiinnostus jälleen voimalajeihin. Rakentamalla yhteistyötä salien ja tekijöiden välillä uskon että suomessakkin saadaan lajille uutta pöhinää aikaan. Helpompaa se on nykypäivänä netin ja Youtuben tapaisten kanavien kautta!


Suomen vahvin mies 2019 kilpailu on nähtävissä YLE Areenassa!
https://areena.yle.fi/1-4402754


Miki Korhonen
Personal trainer / Voimamiesurheilija

Voimailu on aina ollut lähellä sydäntä kuten myös valmennus. Tämän hetkinen tavoitteeni on voittaa alle 85-kiloisten SM SVLL:n voimamies kisoissa, sekä kehittyä urheilijana ja valmentajana.

Olen voima- ja fysiikkavalmennukseen keskittynyt PT Kouvolassa. Haluan tarjota kuntoliikkujille ja urheilijoille tieteelliseen näyttöön pohjautuvaa valmennusta.

Mielelläni vastaan voimaharjoittelusta ja ruokavaliosta kiinnostuneiden ihmisten kysymyksiin sosiaalisessa mediassa. Minut löytää Facebookista ja Instagramista (linkit alla).

Facebook – https://www.facebook.com/MikiKorhonenPT/
Instagram – @mikistrongman90 – https://www.instagram.com/mikistrongman90/